MINISTAR BEROŠ: Pokrenuta je istraga oko smrti novinara Vladimira Matijanića

Ministar zdravstva Vili Beroš potvrdio je za Index kako je pokrenuta istraga, a vezano za smrt novinara Vladimira Matijanića.

Andrea Topić novinarka Indexa i životna partnerica preminulog novinara Vladimira Matijanića objavila je kronologiju događanja u kojoj je otkrila da hitna pomoć nije htjela hospitalizirati Matijanića.

Naime, dva sata prije smrti, ekipa hitne medicinske pomoći objašnjavala je kako je riječ o normalnima simptomima covida te ga nisu htjeli hospitalizirati. Nije reagirala ni hitna infektološka ambulanta ni dežurni liječnik.

Isto tako, dva dana prije, Matijaniću je u bolnici rečeno kako je u Hrvatskoj nestašica lijeka za sprječavanje težih posljedica covida kojeg daju pacijentima kao što je on.

Index očekuje i službenu reakciju Ministarstva zdravstva.

“Od KBC-a Split tražim cjelovito izvješće o svim postupanjima”, istaknuo je ministar Vili Beroš

.Inspekcija Ministarstva zdravstva će uvidom u medicinsku dokumentaciju i kontakte sa sudionicima iz zdravstvenih ustanova uključenih u taj slučaj utvrditi relevantne činjenice kako bi se na temelju njih moglo utvrditi je li postupanje bilo u skladu s propisanim procedurama za pružanje odgovarajuće medicinske pomoći pacijentu ili je bilo propusta.

“O svim nalazima Ministarstvo zdravstva će pravodobno izvijestiti”, najavio je ministar.

U KBC-u Split provodi se i interni nadzor.