NAKON STRAVIČNE NESREĆE: Poginulih je 12, ozlijeđenih 32 – neki se bore za život

Na autocesti prema Zagrebu između mjesta Jarek Bisaški i Podvorec u Varaždinskoj županiji dogodila se teška nesreća oko 5.40.

S kolnika je sletio autobus poljskih registarskih oznaka. Policija je potvrdila kako je 11 osoba poginulo. Još je jedna osoba preminula u KBC-u Zagreb.

Ozlijeđeni putnici, a mnogo ih je s politraumama, zbrinuti su u bolnicama u Varaždinu, Zagrebu i Čakovcu. Je li umor vozača uzrok nesreće, pokazat će očevid koji je još u tijeku.

“Preminulih je 12, ozlijeđenih je 32. Devetnaest osoba je teško ozlijeđenih, dvanaest lakše”, izvijestio je konferenciji za novinare ministar Vili Beroš, koji je obišao ozlijeđene u bolnici u Varaždinu. Iznio je podatke o ozlijeđenima.

U Varaždinskoj bolnici je smješteno 11 ozlijeđenih, pet je teže ozlijeđeno na Odjelu intenzivne njege, a šest je lakše ozlijeđenih putnika koji su na odjelima. U Čakovcu su dvije bolesnice smještene, one su lakše ozlijeđene, kazao je ministar Beroš.

“U KBC-u Zagreb, Rebro, je šestero ozlijeđenih s teškim ozljedama. Jedna osoba je preminula. Jedna pacijentica je na operaciji koja još traje i trajat će dugo jer se radi o višestrukim ozljedama sa stanjem životne ugroze”, dodao je.

“Na Traumatologiji i bolnici Sestre milosrdnice nalazi se osam bolesnika, četvero ih je u Jedinici intenzivnog liječenja. Dvoje je u operacijskoj sali, dvoje je još u obradi. U Dubravi su šestero teško ozlijeđenih, na operaciji su dvoje”, poručio je Beroš.

Oko 15 sati u Zagreb slijeće i poljski ministar zdravstva, pa će zajedno obići poljske pacijente.