MINISTAR BEROŠ: Nakon izvještaja inspekcije, smijenjeno je Upravno vijeće u KB Dubrava

Nakon izvještaja inspekcije, na sjednici Vlade došlo je do promjene upravnog vijeća u Kliničkoj bolnici Dubrava, što je potvrdio ministar zdravstva Vili Beroš.

Izvor: Media servis

Odgovorio je na pitanje slijede li otkazi u toj bolnici: “Upravno vijeće će se sastati što je prije moguće u okviru zakonskih mogućnosti, razmotrit će situaciju i donijet će svoj pravorijek.”

Novinari su ga pitali što će učiniti da se promjeni situacija u bolnici prije promjene Uprave:”Nećemo prejuducirati situaciju, Upravo vijeće će raditi sukladno zakonu, ukoliko se navedene okolnosti evaluiraju i upravno vijeće procijeni da je potrebna smjena ravnatelja, naravno da će to napraviti. Ukoliko to ne učini u roku od 30 dana, onda ja kao ministar imam određene alate i ingerenciju to učiniti”.

Inspekcija je otkrila minimalne propuste, rekao je Beroš:”Okolnosti u vezi Covid-19 epidemije su takvi da se dnevno zaprima 20,30 ili 40 bolesnika i, ako zakasni neki obrok, svima se ispričavam, ali to u tim okolnostima nije toliko nemoguće da se dogodi. To su okolnosti koje su konstatirane po zdravstvenoj inspekciji, a drugo je ta razina komunikacije koja nije bila adekvatna, koja je mogla dovesti do većih, isto tako u budućnosti, poremećaja u radu primarnog intenzivističko-respiratornog centra”.

Pozvao je liječnike obiteljske medicine da počnu s praksom pozivanja kontakata zaraženih bolesnika:”Znam da je to dodatni napor, ali molim sve da u svrhu zaustavljanja širenja infekcije da daju još mali doprinos, ako je moguće. Jučer je iz ministarstva zdravstva i Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje otišao dopis gdje se nalaže obiteljskim liječnicima da izvrše tu svoju obavezu prema zakonu o pružanju zdravstvene zaštite. Nikoga ne prozivam, naročito ne za nerad, svi radimo puno u ovoj situaciji, ali je ona takva da iziskuje još jedan mali korak, zaključno je poručio Beroš.”

Komentiraj

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *