MINISTAR BANOŽIĆ: Ja sam dečko iz Vinkovaca i neće me zastrašiti napadi predsjednika Milanovića

Razlika između mene i predsjednika je samo u tome što ja želim ostati pristojan u svemu ovom, svjestan uloge što ministar obrane znači za Hrvatsku vojsku i kakvu sliku političar u Hrvatskoj javnosti treba prenijeti, kazao je danas ministar Mario Banožić o “svađi” s perdsjednikom Milanovićem koja ne prestaje.

Ocijenio je i da je “ponašanje predsjednika neprimjereno” te da “stvara problem Hrvatskoj vojsci, a šteti i međunarodnoj slici Hrvatske”, javlja HRT.

Također je poručio kako neće dopustiti da se o njemu iznose laži temeljem kojih se njega naziva lažovom i kojima se pokušava umanjiti njegova uloga koja je određena zakonom koji je donio sam Zoran Milanović kao premijer.

– Sada mu te konstelacije koje je formirao u zakonu ne odgovaraju, ustvrdio je Banožić i dodao kako bi Milanović, kao vrhovni zapovjednik, nesporazume trebao rješavati za stolom i razgovorima što je, kaže, u jednom trenutku prestao činiti.

– Već pet mjeseci nismo imali niti jedan sastanak, niti jedan brifing o stanju u Hrvatskoj vojsci, kazao je i naveo da je posljednja tri dana bio na sastanku u Bruxellesu i da su se “tamo svi pitali što se to događa kod nas”.

Ministar Banožić komentirao je i najavu predsjednika Milanovića o potrebi sazivanja sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost rekavši kako prihvaća sve ono što predsjednik radi, a da je u skladu sa zakonom, pa tako i sazivanje sjednice Vijeća.

– Mene njegovi napadi neće zastrašiti jer sam ja dečko iz Vinkovaca, koje je Milanović nazvao političkom provincijom, a taj je grad poznat po tome da se zna braniti i ne da se zastrašiti, rekao je Banožić koji je u Županji bio nazočan obilježavanju 30. obljetnice ustrojstva 131. brigade Hrvatske vojske.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!