MILOŠEVIĆ HVALI PLENKOVIĆA: Ni u Vladi ni u HDZ-u radikalna desnica više nema utjecaja

SDSS-ov Boris Milošević koji u novoj Plenkovićevoj Vladi neće imati portfelj i bit će zadužen za brigu o ljudskim pravima u razgovoru za Večernji list je kao cilj svog mandata istaknuo ostvarenje pomaka u području obrazovanja nacionalnih manjina kao i ostvarivanje prava na jezik i pismo.

Na pitanje kako su se odlučili dati potporu HDZ-u, Milošević je za Večernji list rekao: “Nismo se premišljali jer smo imali suradnju s Plenkovićem u prošlom mandatu, a i ostali mogući partneri su nam bili poznati. Smatrali smo da ovaj umjeren HDZ koji je pomaknut prema desnom centru prihvatljiv za suradnju i da nema nikakvog razloga da se suradnja ne nastavi….”

Milošević je rekao i kako je Plenković transformirao HDZ. “Nezahvalno je da komentiram stanje u drugoj stranci, ali činjenica je da se desnica u HDZ-u suprotstavila Plenkoviću na unutarstranačkim izborima i da je on te izbore uvjerljivo dobio. Da u kampanji za ove parlamentarne izbore nije išao s ratobornom retorikom koja diže tenzije u društvu, već s ostvarenim političkim rezultatima i jasnom naznakom da je surađivao i da će surađivati sa svim manjinama pa tako i Srbima i da je te izbore dobio. On i svi mi koji smo držali većinu protekle četiri godine smo dobili novu priliku da afirmiramo i utvrdimo jedan umjereni smjer zemlje”.

Je li, za sada, već uspio marginalizirati utjecaj radikalne desnice u stranci i Vladi i je li to ono što mu najviše honorirate?

“Ni u Vladi ni u stranci radikalna desnica više nema utjecaja i nadam se da će tako ostati. To je generalno dobro za Hrvatsku, a i naravno da je nama takva stranka prihvatljiva za suradnju”.

Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/vijesti/boris-milosevic-za-drustvo-je-vazno-da-se-srbin-brine-o-ljudskim-pravima-1417952 – www.vecernji.hr

Komentiraj