MILORAD PUPOVAC: Nacionalistički zloduh Hrvatsku je ponovno zarobio

“Nema zgodnog mjesta na koje bi se, uza sve što imamao, a to su predsjednički izbori i predsjedanje Europskom unijom, mogli uklopiti neki izvanredni izbori”, rekao je među ostlim Milorad Pupovac, saborski zastupnik i čelnik SDSS-a gostujući na N1 televiziji.

“Nitko od toga ne bježi, niti HNS, niti HDZ, niti SDSS, ne znam kako ostali, ali ove stranke koje sam spomenuo, nemaju nikakav problem s tim da se sutra pobavijesti predsjednicu o tome da je moguće ići na izbore. Ali nisam siguran koliko je to dobro za sindikate, političke odnose, nisam siguran da je dobro miješati predsjedničke i parlamentarne izbore. Ali ako dođe do toga, morat će se.”

A na pitanje – je li Hrvatska danas uređenija i pravednija nego prije tri godine, Pupovac je za N1 rekao:

“Zemlja je prije tri godine krenula s visokim entuzijazmom, visokim očekivanjima nakon nekoliko godina problema, političkih sukoba, desnog zastranjivanja na političkoj sceni. Dio toga nastavio je mučiti Vladu i zemlju, posebno u drugoj i trećoj godini mandata Andreja Plenkovića. To nasljeđe stvoreno od 2012. do 2015. i dalje je presnažno. Taj nacionalistički zloduh Hrvatsku je ponovno zarobio, i u nekim slojevima drži je i danas i blokira ovu zemlju”.