AFERA AGRAM: Potvrđena još jedna optužnica Milanu Bandiću

Na Županijskom sudu u Zagrebu održana je sjednica optužnog vijeća na kojoj je potvrđena optužnica u kojoj se Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik, i Petar Pripuz terete zbog načina zbrinjavanja otpada od strane Grada Zagreba.

USKOK je optužnicu protiv zagrebačkog gradonačelnika i njegovih suradnika te ”poslovnih partnera” gradskih tvrtki, za nezakonitosti ”teške” više od 25 milijuna kuna, sudu predao još sredinom prosinca 2015. godine.

Ali, kao i mnogi drugi slučajevi i na ovom se radilo na odgodama, pa je sud nakon svega sedam točaka optužnice za štetu gradskom i državnom proračunu potvrdio u ožujku, a tri su točke tada tužiteljstvu vraćene na doradu.

Uz gradonačelnika Bandića na optuženičkoj su klupi bivši šef Holdinga Slobodan Ljubičić, vlasnik CIOS-a Petar Pripuz, gradonačelnikov savjetnik Željko Horvat, bivši direktor ZET-a Ivan Tolić, Ivan Markušić, referent za javnu nabavu Zagrebačkog holdinga Filip Čulo, direktor Čistoće Miljenko Benko, zamjenica pročelnice gradskog Ureda za imovinsko-pravne poslove Ines Bravić, načelnica odjela za pravne poslove u Gradskom uredu za imovinsko-pravne poslove Koraljka Rožanković Uremović, direktor građevinske tvrtke Bramgrad projekt Branko Mihaljević, pročelnik stručne službe gradonačelnika Vidoje Bulum, pročelnik Bandićeva ureda Miro Laco te glavni tajnik Zagrebačkog športskog saveza Zdenko Antunović.

Gradonačelnikov suradnik Dragutin Kosić i bivši direktor zagrebačke plinare Ante Dodig, bili su također dio optužnice, te su nakon priznanja nedjela i nagodbe s tužiteljstvom sporazumno osuđeni na uvjetne kazne.