MILORAD DODIK: BiH nije država – tražim od svih da se Republika Srpska slavi kao država

dodik

U svom govoru na svečanosti u povodu 20. obljetnice osnutka njegovog Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), Milorad Dodik je nazvao BiH “surogatom koji nije uspio postati državom”, ali je državom proglasio entitet kojemu je na čelu.

“Sve što se ovdje gradilo bilo je na bazi nasilja”, rekao je u objašnjavanju zašto BiH nije uspjela biti država

“Tražim od svih da se Republika Srpska slavi kao država”, kazao je Dodik na svečanosti gdje se u nazočnosti ruskog i kineskog veleposlanika u BiH intonirala himna Srbije, te himna Republike Srpske, prenosi aljazeera.net.

Na svečanosti opet nije bilo ništa od znakovlja države BiH u kojoj su dotični veleposlanici akreditirani.

Podsjećamo kako je Dodik raspisivanjem referenduma najavljenog za 25. rujna najavio da će odbiti poštivati odluke Ustavnog suda BiH.

Sada se iznova oštro okomio na Sud i Tužiteljstvo BiH. Ljut je na sudsku odluku kojom je utvrđena zakonitost uknjižbe svih vojnih objekata na ime Ministarstva obrane BiH i naziva to “otimačinom imovine Republike Srpske”.

“Nametnuti Sud i Tužiteljstvo BiH kažnjavaju sve što je srpsko. Neću to dozvoliti, hoću se pobuniti i neću biti glup. Nitko nam ne može oduzeti imovinu jer je to odlučeno ustavom i Daytonom. Nigdje ne piše da imovina pripada BiH”, poručio je Dodik stranačkim sljedbenicima, koje je pozvao na otpor tijelima državne vlasti BiH, te ih potaknuo da u tome budu “beskompromisni”.

Zanimljivo, čestitke SNSD-u povodom 20 godina rada uputili su predsjednik Jedinstvene Rusije Dmitrij Medvedev te Komunistička partija Kine.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!