MILANOVIĆ ODGOVORIO PLENKOVIĆU: Postoji Hrvatska koja se nekako batrga i ona razbojnička

Predsjednik Zoran Milanović ponovio je iz Ludbrega da bi radije izabrao ulaganje 1,5 milijardi eura u protuzračnu obranu,nego u borbene avione.

Izvor: Media servis

Pritom se okomio na premijera Andreja Plenkovića i njegovu ustaljenu praksu samohvale, dok je jučerašnju Milanovićevu izjavu o nabavci zrakoplova u svrhu predizbornog trika nazvao grotesknom. “Netko je klasičar, a netko groteskni klaun”, odgovorio je Milanović i podsjeti na premijerov govor na obilježavanju jednog grada.

“Morali smo slušati pola sata, nas sto, o tome što je njegova Vlada napravila za hrvatsku povijest, genetiku, sjajnu budućnost – to je tako neukusno. To je seljački, tu ima i laži, ali ima i legitimne samohvale. Što neće spomenuti pet puta da je nabavio Rafale? Pa naravno da hoće, hoće li spomenuti da bez mene ne bi dobili američke Bradleye. Zna se što znači groteska. Moja izjava uopće nije takva. On inače voli koristiti strane riječi koje uopće ne razumije.”

Osvrnuo se i na Plenkovićeve riječi o dvije Hrvatske – jedna u kojoj je Vlada napravila sve što je napravila, a druga u kojoj oporba nastoji sve prikazati negativnim.

“Vidim Hrvatsku koja ide naprijed, ali raste deformirano. Rastu joj slonovske uši, rep koji nam je već otpao ponovno raste. Ne razvijamo se kako treba. Nema dvije Hrvatske koje on uporno želi napraviti preko svojih poslanika i svojih papiga koje okolo šalje. Postoji Hrvatska koja se nekako batrga i živi, i postoji klijentelistička razbojnička Hrvatska koja misli da je sve što je javno njezino i da sve može oplindrat.”

Za svoju jučerašnju izjavu kaže da je analitična i dobronamjerna jer je upozorio na kronični nedostatak onoga što čini hrvatsku ubojnu moć. A zasmetalo ga je i to što mu je premijer poručio da pita vojnike kako stoje s opremljenošću.

“A ove prljave, šibicarske fore s tim – pitaj vojnike. Koga da pitam, topnike? Prvo vojnike se ne pita, vojnici ne nastupaju u medijima za razliku od korumpiranih političara i onih koji korupciju štite i klijentelizam. Da, mogu pitati ljude u mornarici koji ne dobijaju brodove radi kriminalne nesposobnosti sustava”.