MILANOVIĆ O IZJAVI PLENKOVIĆA: Rekao sam istinu, očekujem da mi sve kaže kad se vidimo

Predsjednik Republike Zoran Milanović je prigodom obilježavanja Dana Europe posjetitio Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, a potom je odgovarao i na pitanja novinara.

Izjavu premijera Andreja Plenkovića koji je jučer rekao da Milanović nastavlja iznositi laži i neistine, predsjednik je, kako prenosi N1, komentirao ovako:

“Jučer sam rekao samo istinu i s tim treba živjeti. Čekam da mi sve to kaže kad se vidimo, sve što govori preko medija. Ja ne mogu korektnije, u Okučanima sam odmah rekao što se događa”, dodajući da ne bi ocjenjivao rad Vlade jer bi to bilo uplitanje u izbore: “To će građani ocijeniti. Činjenica je da je 15 ministara otišlo. Obuka pilota je jako opasna, to nije za svakoga, ali za to ne može biti kriv ministar. No, za druge ministre se zna pod kojim su okolostima otišli. Lockdown, tj. zatvaranje svega je rađeno svugdje više manje istom taktikom, na isti način. Otvaranje je kompliciranija stvar.”

Brzo će izbori, sad ćemo nekoliko mjeseci biti bez vlasti nakon što se raspusti Sabor, rekao je Milanović dodajući da u svjetlu toga ne vidi svrhu ostavke ministra Damira Krstičevića “jer se i tako planira raspuštanje Sabora u roku od nekoliko dana”.

Komentirajući svoj upliv u kampanju za parlamentarne izbore naglasio je da je skroz neutralan: “Sad sam saznao da je formirana lijeva koalicija… Čujem se sa svima, ljudi imaju očekivanja, ali ona će se razbiti kao valovi od stijene. Nema pristranosti kod mene, ja ne idem na izbore. Možemo razgovarati što bi meni osobno više odgovoralo, ali što se mene tiče pitanje je bi li predsjednik države i državni vrh trebali glasati na izborima. U nekim zemljama je to zabranjeno da se zadrži potpuna distanca. Ja ne mogu prijeći preko stvari koju je čak i premijer s tri dana zakašnjenja jučer u svom istinitom obraćanju nazvao provokacijom – rekao je da je u Okučanima bila provokacija. Sljedeći put se tako nešto neće dogoditi, samo gledajte.”