KORONAVIRUS U HRVATSKOJ: Situacija dobra, 15 novooboljelih – neke zabrane na Braču

Ministar Vili Beroš na početku je objavio najnovije brojke. Od jučer imamo 15 novih slučajeva. Ukupno 2176. Preminuo je jedan bolesnik u KBC Osijek.

Oporavljenih je 1726.

Božinović je najavio dvije odluke koje će stupiti na snagu danas.

Božinović je kazao kako se na Braču uvodi mjera zabrane napuštanja prebivališta u trajanju od 14 dana.

Hrvatskim građanima se omogućuje odlazak u inozemstvo. Strani državljani će također uz opravdane razloge moći ući u Hrvatsku, uz pridržavanje mjera.

Najavio je i kako se omogućuje ostvarivanje kulturnih manifestacija i proizvodnje audivizualnih sadržaja.

“Preporuke će biti vrlo brzo objavljene, odnose se na publiku te na proizvodnju glazbe i filma. Probe će moći startati od ponedjeljka, a kina i kazališta vjerojatno od 18. studenog. Od ponedjeljka se omogućuje i rad automat klubovima i kladionicama”, rekao je Božinović.

“Ulazimo u treću fazu i sutra ćemo objaviti sve odluke koje se toga tiče. Provest ćemo sve što je vlada zaključila na sjednici, a odvijaju se intenzivni razgovori s dionicima koji nisu bili predviđeni u toj odluci”, dodao je Božinović.

“Razgovaramo s Ministarstvom kulture, izradili smo preporuke za sektor kulture i umjetnosti, a vezani su za održavanje kultrunih manifestacija”, rekao je Božinović. Dodao je da će upute biti propisani za koncerte, ali i za snimanje filmova i glazbenog sadržaja. “Probe će moći startati od ponedjeljka, a kina, kazališta i koncerti vjerojatno od 18.svibnja. U ponedjeljak će moći raditi i kladionice”, kazao je Božinović.

USKORO VIŠE….