MARKO VUČETIĆ: Ukinimo sramotnu stigmu o Gradu Zadru kao utvrdi HDZ-a

Upitan trebaju li mu glasovi birača Enija Meštrovića, umjetnika poznatijeg kao Ričard, Marko Vučetić, nezavisni kandidat za gradonačelnika Zadra, kojeg podupire pet stranaka, rekao je gostujući na N1 televiziji da mu treba glas Enija Meštrovića, ali da ga ne promatra kao čovjeka koji je u posjedu glasova svojih birača.

“On jest fenomen koji je pomogao da se svrgne s vlasti HDZ i da se dogodi izborna revolucija u Zadru. On je pomogao da dođe do autodestrukcije HDZ-a na način stvaranja Ričarda kao prototipa koji je odvukao birače od HDZ-a. Pokazao je da Zadar nije utvrda HDZ-a. To sam pokazao i ja, okupivši sve oporbeno što postoji strukturirano na sceni. Očekujem od birača da pristupe drugom krugu i da okinemo sramotnu stigmu o Gradu Zadru kao utvrdi HDZ-a”, rekao je Vučetić za N1.

“Zanimljivo je da je sadašnji gradonačelnik pretvoren u grotesknu figuru koja podsjeća na Bracu sa Srebrnjaka. Gotovo kao da se radi o nekome tko treba ući u mistični monaški hram, a ne nekome tko treba voditi Grad Zadar. Do parodije smo doveli svu otuđenost gradskih struktura, vrijeme je da to promijenimo. Umjesto Brace sa Srebrnjaka birajmo čovjeka ideje”, rekao je Vučetić.