MARKO VUČETIĆ: Prizivajući Škoru i K. G. Kitarović sindikalist Mihalinec šteti štrajku!

Jedanaesti je dan štrajka u osnovnim i srednjim školama. Branimir Mihalinec iz Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama najavio je sastanak u Vladi u ponedjeljak gdje će se raspravljati o povećanju osnovica.

No, točan termin za sastanak o koeficijantima još će tražiti, ističe. “Ako neće biti mogućnosti za razgovor o koeficijentima, onda ćemo odlučiti hoćemo li se odazivati na sastanke o osnovicama”, kaže Mihalinec.

Pozvao je i predsjedničke kandidate Kolindu Grabar Kitarović i Miroslava Škoru da izjasne svoj stav o zaostajanju plaća učitelja i svim zaposlenima u obrazovanju.

“Hoće li učitelji biti u njihovom programu kao u Plenkovićevom prolivenom mlijeku iz nadojene kante ili će oni stati iza nas”, rekao je Mihalinec.

Podsjetimo kako su sindikati već imali sastanak s predsjednicom na kojemu je jasno iskazala svoj stav o plaćama učitelja. Što se tiče Zorana Milanovića, Mihalinec kaže da od njega ne očekuju nikakvu potporu.

“On je svoj stav o zaposlenima u obrazovanju istaknuo 2012. kad je jedino zaposlenima u obrazovanju smanjio plaće”, rekao je Mihalinec.

U petak nastave neće biti u Zadarskoj i Šibensko-kninskoj županiji. Daljnji nastavak štrajka bit će sutra ispred Muzeja iluzija.

Na istup sindikalista Mihalinca reagirao je komentarom saborski zastupnik Marko Vučetić, koji je na Facebooku jasno rekao kako se Mihalinec svrstao i u predsjedničkim izborima:

“Sindikalist Branimir Mihalinec nedvojbeno šteti štrajku. Njegov poziv Kolindi Grabar Kitarović i Miroslavu Škori, koji su političku formaciju stekli u HDZ-u, da objave stav o zaostajanju plaća u prosvjeti, neshvatljiv je s razine sindikalne borbe, ali je lako razumljiv s razine naivne motivacije desnog biračkog tijela tko su njihovi kandidati na predstojećim izborima.

Isključivanjem ostalih najavljenih kandidata, Mihalinec pokazuje da nije u stanju posredovati cjelinu znanja, nego samo parcijalne činjenice, koje su u funkciji konstruiranja zbilje, i to političke zbilje.

Osim toga, ako Mihalinec nije, u 5. godini predsjedničkog mandata KGK, shvatio što ona misli o položaju nastavnika, govori o tome da je položaj nastavnika ili naglo pogoršan zadnjih dana, a da je prethodnih godina bio na zavidnoj razini, pa se KGK nije imala o čemu izjašnjavati, ili da Mihalinec ne umije prepoznavati i vrednovati odgovore.

Prvo je sudbinski problem, a drugo je pedagoški problem”.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/marko.vucetic.7921/posts/506972533484574″ bottom=”30″]