ĆELIĆ O ZATAŠKAVANJU: Ukoliko se dokaže da sam to učinio, istog trenutka podnosim ostavku

Prije sedam mjeseci zamjenik glavnog ravnatelja policije, Josip Ćelić, u naseljenom je 165,6 km/h što je tri puta brže od dopuštene brzine, otkrio je RTL, koji ima i snimku.

Ćelić je, kako doznaje RTL, nakon što ga je presretač zaustavio, a policajac evidentirao, odmah nazvao načelnika zadarske policije i tražio da se njegov prekršaj izbaci iz izvješća i ne bilježi u informacijski sustav MUP-a.

Međutim, Ćelić se oglasio i tvrdi da nije tako: “Ono što mogu u ovom trenutku reći, s obzirom na postupak, da definitivno priznajem počinjenje prekršaja i to je nedvojbeno. Postupak je u tijeku i ja ga ne bih smio komentirati javno, ali naglašavam da definitivno priznajem počinjenje prekršaja. Ono što ne mogu prihvatiti su zlonamjerne optužbe da sam u bilo kojem dijelu zataškao, stornirao ili nekome izričito naredio da se stornira navedeni prekršaj što je apsolutno netočno. Ukoliko se na bilo koji način to dokaže, ja sam spreman preuzeti kompletnu odgovornost, ali odlučno to ovog trenutka demantiram”.

Pojašnjava i zašto se čekalo sedam mjeseci: “Kroz sustav smo evidentirali da imamo problema u radu prometne policije u određenim u određenim Policijskim upravama. U mom slučaju to je sedam mjeseci, u nekim slučajevima je to čak i preko dvije godine. To definitivno nije dobro i moramo raditi dalje na projektima organizacije rada prometne policije da kad netko počini prekršaj da to mora biti u najkraćem mogućem roku riješeno. .. Vjerujem da će policija napraviti detaljnu istragu i utvrditi konkretno da li su iscurile informacije, u kojoj mjeri, s koje strane i od koga… Ukoliko se dokaže da sam ja bilo što zataškao, istog trenutka podnosim ostavku”, rekao je Josip Ćelić.

PISALI SMO:

NESTALA I PRIJAVA I SNIMKA: Zamjenik ravnatelja policije jurio 165,6 km/h – ograničenje je bilo 50 km/h – čitajte OVDJE.