MARIJANA PULJAK: Premijeru, evo zašto vas u Saboru nisam ništa pitala

Marijana Puljak, saborska zastupnica stranke Centar odustala je od svojih pitanja na aktualnom satu.

Zašto je to učinila, pojasnila je na Facebooku:

<NEMAM PITANJA ZA PREMIJERA NA AKTUALNOM PRIJEPODNEVU U SABORU>

Poštovani premijeru,

dosta kolega se već izredalo, feticu po feticu, vjerujem da ste već i umorni od guglanja svih tih rušitelja koji danas pokušavaju destablizirati državu koju tako stabilno vodite. Vjerujem da Hrvatska sigurno ne bi bila na dnu Europske unije niti bi je 400 tisuća ljudi napustilo kada vas oporba ne bi ovoliko napadala.

Moje pitanje Vama danas je trebalo biti vezano uz HNB i aferu prema kojoj su šefovi i zaposlenici HNB-a navodno trgovali dionicama i obveznicama banaka koje nadziru. Međutim, potencijalnu zlouporabu povlaštenih informacija moram ostaviti za neku drugu priliku jer su u međuvremenu objavljeni zastrašujuće porazni rezultati popisa stanovništva.

Namjeravala sam Vas pitati imate li možda podatak o tome koliko ima članova HDZ-a koji imaju funkciju u nekom ministarstvu, javnom poduzeću ili institutu i koliko je njih iselilo iz Hrvatske u posljednjih 10 godina.
No, nekako istovremeno smo doznali za inflaciju doktorata na Ekonomskom fakultetu u Osijeku. Njihov je broj gotovo isti kao na tri puta većem Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Imali smo i cijeli kombi HDZ-ovaca na putu za Osijek. Nažalost, imali smo i talentirane mlade studente koji nisu imali novaca za kombi do Osijeka pa su napunili autobuse za Irsku.

Pa smo saznali ono što smo već znali – da niste sposobni pošteno ni započeti obnovu – pa sam htjela pitati jel’ Vi to iz čistog inata držite nesposobnog ministra, jer pokriva vašu odgovornost za fijasko obnove.

Zanimalo me što Vi o tome mislite, ali sam onda na internetu pročitala članak o HDZ-ovom šefu državne ustanove koji nudi jednoj djevojci posao u zamjenu za seks. Pa mi se smučilo.

Sve u svemu, u zemlji u kojoj jedna godina završi aferom Softver ili propustima USKOK-a i DORH-a, a u samo dva tjedna od početka nove godine na površinu isplivaju golemi problemi i nove afere, od nijednog člana HDZ-a više ne treba tražiti nikakav odgovor. Jer HDZ je u svojoj osnovi najveći problem i najveća afera Hrvatske. I u nikakvoj demontaži ne bismo mogli sudjelovati čak ni da želimo jer u ovoj državi nije ostalo gotovo ništa što vaša osuđena stranka sama već nije demontirala.

Zapravo, kad malo bolje razmislim, neću Vas ništa pitati.

Odustajem od zastupničkog pitanja.