NAJVEĆI “LUZERI”: Među europarlamentarcima to su Kolakušić i Sinčić

Poznati portal Politico objavio je članak koji se bavi zastupnicima u sadašnjem sazivu Europskog parlamenta, osobito onima koji su se na bilo koji način ogriješili o propisana pravila ponašanja.

U članku naslovljenom “Crna knjiga Europskog parlamenta” Politico je nabrojao crne ovce među zastupnicima iz sadašnjeg saziva koji je počeo sa zasjedanjem u srpnju 2019. godine, a spominje i hrvatske europarlamentarce Ivana Vilibora Sinčića i Mislava Kolakušića.

Udrugom svom članku Politico proglašava kako su Kolakušić i Sinčić i “najveći luzeri”.

Analizirali su rad zastupnika po raznim kriterijima, pa tako bivši sudac Kolakušić, koji sebe opisuje kao “neovisni aktivist koji se bori za vladavinu prava i borac protiv korupcije” čini se da je u svojoj borbi usamljeniji od drugih, jer se ističe po rekordno niskom postotku glasova za bilo koji prijedlog koji je na kraju podržala većina parlamentaraca.

Po statistikama koje je prikupio Politico, u samo 14.8 posto slučajeva Kolakušić je osjetio okus pobjede u sabornici Europskog parlamenta, što je uvjerljivo najniži postotak od svih 705 zastupnika, pa mu je Politico dodijelio pobjedu u kategoriji “Najveći luzer”.

Zanimljivo je da je odmah iza njega Ivan Vilibor Sinčić, na 19.3 posto, a u top deset luzera uguralo se još tri nezavisna zastupnika (iz Grčke i Slovačke) i pet zastupnika ekstremno desne parlamentarne skupine Identitet i demokracija (ID).

“Ili je posebno nadaren da uvijek bira pogrešnu stranu, ili ga ostali konstantno izoliraju,” zaključuje Politico u svojem nagađanju o razlozima Kolakušićeve osamljenosti.