MARAS U SABORU: Plenković je pročitao govor i otišao na puricu s mlincima u Trakošćan

gordan maras, facebook

‘‘Gospodine predsjedniče Vlade, nakon vašeg uvodnog izlaganja, vi ste iz Zagreba razumjet ćete, koje je bilo flah, lišeno emocije, kao da ni sami ne vjerujete u to što ste rekli”, rekao je Gordan Maras iz SDP-a nakon što je premijer Andrej Plenković izložio detalje proračuna.

Piše: Vlatka Koren (Media servis)

“Moram vam prenijeti ono što građani puni emocija govore, a to je da trošite novac koji nemamo. 7 milijardi kuna veći rashodi proračuna‘‘, rekao je Maras.

‘‘Kolega Maras, što mislite da ću se ja inspirirati vama, tonom i stilom kako ću govoriti. Govorit ću upravo onako kako se o proračunu govori, trezveno i racionalno u okolnostima u kojima se zemlja nalazi‘‘, odgovorio je Plenković.

“Najavljenih milijardu i 600 milijuna kuna povećanja za obrazovanje i znanost SDP-ov Željko Jovanović nazvao je knjigovodstvenom obmanom.‘‘Evo, trezveno sa brojkama dokazujem da vam je obrazovanje opet na zadnjem mjestu‘‘, rekao je Jovanović.

‘‘Evo, trezveno i jasno. Novih 250 milijuna kuna kroz decentralizirana sredstva, veliki doprinos obrazovanju na jedinicama lokalne i regionalne samouprave, korištenje sredstava eu fondova, sredstava iz proračuna, nastavak obrazovne reforme…Obrazovanje i znanost su jasan prioritet ove hrvatske Vlade‘‘, poručio je premijer.

Umjesto brojkama, nekadašnji SDP-ovac sada nezavisni Tomislav Žagar, na proračun se obrušio cestovnim žargonom.‘‘Kad bi ga moram opisati jednom rječju, rekao bih da je skockan. Ministar Marić skockao ga je kao golfa dvojku pred registraciju. A vi ste malo brže povezli. Zato zbog sigurnosti građana ove zemlje pripazite na vožnju i pokrenite reforme o kojima ste pričali, jer u ovom trenutku imamo samo vašu riječ‘‘, rekao je Žagar.

‘‘Jeste vi u oporbi ili u vlasti? Dakle, što se tiče golfa dvojke, nije proračun skockan. Rađen je u kratkim rokovima obazrivo, smireno, sa pojasom, da u idućoj godini iznesemo sve prioritete i reformske ambicije ove Vlade‘‘, uzvratio je Plenković.

Nakon premijerova odlaska, sabornica je ostala poluprazna, a Maras je prigovorio:

‘‘Sat vremena pročitati govor, otići na puricu s mlincima u Trakošćan, mislim da to nije put na koji način bi trebali raditi u ovom Hrvatskom saboru‘‘, rekao je.

 

Komentiraj