LJUT NA GLASOVE “PROTIV” PUSIĆ I OPAČIĆ: Milanović – To se tako ne radi, to govori o ljudskom moralu

milanović, sdp, izbori

Na sjednici Sabora prisegu su položili Arsen Bauk, Branko Grčić, Siniša Hajdaš Dončić, Tihomir Jakovina, Joško Klisović, Gordan Maras, Predrag Matić, Zoran Milanović, Orsat Miljenić, Anka Mrak Taritaš, Mirando Mrsić, Vesna Pusić, Milanka Opačić, Ranko Ostojić, Tomislav Saucha, Siniša Varga, Ivan Vrdoljak i Mihael Zmajlović.

Iz redova oporbe za potpredsjednice Sabora izabrane su Milanka Opačić i Vesna Pusić. Za Opačić je bilo 76 glasova za, 3 suzdržana i 15 protiv, a za Pusić 56 glasova za, 5 suzdržanih i 33 protiv.

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović, iznio je odmah svoje mišljenje o tolikim glasovima “protiv” njegovih bivših ministrica. Tvrdi da “ti ljudi ne znaju što je dogovor, što su norme”, i da ne zaslužuju poštovanje.

“Ovo se ovako ne radi, to govori o ljudskom moralu”, rekao je Milanović.

O izjavi Zlatka Komadine, koji je rekao da je iz Milanovićeve Vlade otišao jer “su mu opstrukcije narušile zdravlje”, Milanović kaže da je to daleko od istine.

O Rajku Ostojiću kao novom sanacijskom upravitelju KBC-a Zagreb, Milanović kaže da ako nemaju povjerenja u njega, neka ga smijene.

“Tek zadnjh godinu dana smo vidjeli da se mogu napraviti rezultati u KBC-u i u Rijeci i Zagrebu, kada se familijarni odnos liječnika svede na poslovnu logiku, na zaštitu prava pacijenata i na dobre rezultate koje imaju i KBC Rijeka, Rebro… Ako nemaju povjerenja u njega, neka ga smijene, no to nisu liječnici, to su manadžeri, kaže Milanović i dodaje da je Reiner “četiri godine bio predsjednik klinike, i to nije bilo zdravo.”

 

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!