BORBA ZA SDP FOTELJU: Zlatko Komadina – Što bi katolik i Hrvat trebao biti HDZ-ovac?

Podijelite članak

zlatko komadina

Zlatko Komadina koji se natječe za predsjednika SDP-a gostovao je u emisiji Veto na Jabuka TV, i s nekoliko rečenica o svom odlasku s mjesta ministra žestoko se obrušio na svog protukandidata Zoraba Milanovića.

„Pitanje mog odlaska s mjesta ministra je pitanje da moj želudac i karakter nisu mogli provariti dobar dio opstrukcija koje su mi se događale. Od toga da je smijenjen moj suradnik Ferdelji bez mog znanja, do toga da je stopiran projekt od strane premijera dan nakon što sam ga najavio, i zbog toga sam imao problema sa zdravljem. Narušilo mi se zdravstveno stanje. Šutio sam i otišao u interesu stranke. Nisam se mogao boriti, nisam mogao ništa, kada premijer to ne odobri. Odstupio sam, nisam htio smetati Vladi. Nisu mi zamjerali ni birači ni članovi, razumjeli su me i birali na konvenciji za potpredsjednika stranke, pa onda i za župana”, izjavio je Komadina.

Komadina ne vjeruje u dugovječnu koaliciju Mosta i HDZ-a. Misli da će skončati unutar dvije godine. Optužio je HDZ zbog kojeg su, kaže, Hrvati pomiješali vjeru i naciju.

Hrvati su “pomiješali vjeru i naciju s politikom“, rekao je, optužujući HDZ, koji „truje hrvatsko društvo“.

„Što bi katolik i Hrvat trebao biti HDZ-ovac? Pa nemamo valjda genetsku priču jer zašto bih ja kao prahercegovac trebao biti član HDZ-a“, rekao je.

Rekao je nešto i o koalciji Mosta i HDZ-a:

„Neki ljudi su tu zalutali u Vladu, Crnoja, ali i ministar kulture Hasanbegović također. S obzirom da je povjesničar po struci strašno je reći da je antifašizam floskula. Da nije bilo antifašista, ja bih danas živio u Italiji, Istra bi bila talijanska. Nemojmo vrijeđati i ljude iz Domovinskog rata, jer su i oni antifaštisti. Neki ostali ministri imaju dobre reference, ali nemaju političku težinu.“ (m. p.)

 

Komentiraj