LIJEPE PRIČE: Hvalevrijedna briga za osobe u potrebi pod kapom Udruge Ivančica – Zaprešić

Udruga Ivančica iz Zaprešića već 18 godina brine o ljudima u potrebi i u tu svrhu organizira razne akcije, kojima se redovito odaziva Sandra Petrž Sandročka, svestrana umjetnica i autorica nekoliko knjiga, koja pjeva, pleše, glumi…

I upravo je Sandra osoba koja nam je skrenula pozornost na tu udrugu, čiji je predsjednik Andrej Peklić

„Naša udruga promiče kvalitetu života osoba u potrebi i okuplja obitelji osoba u potrebi, a djelujemo od 2005. godine“, kaže Peklić. „ Udrugu čine članovi obitelji i njihova djeca – osobe s invaliditetom šireg spektra. Osnovani smo s ciljem unapređenja i poboljšanja kvalitete života osoba u potrebi, razvijanja i poticanja oblika pomoći i samopomoći, senzibilizacije javnosti o problemima života osoba u potrebi te mogućnostima njihovog aktivnog uključivanja u društveni život lokalne zajednice“.

Andrej Peklić će reći i kako se bave socijalno-humanitarnom djelatnosti te kulturom i umjetnosti. Projekti udruge popraćeni su partnerstvom i financijskom podrškom Općine Brdovec, Grada Zaprešića i Zagrebačke županije te donacijama dobrih ljudi.

„Aktivnosti koje provodimo odnose se na razvoj motoričkih znanja i vještina te kognitivnih sposobnosti članova – osoba s invaliditetom šireg spektra. To su rad u vrtu i umjetničke radionice: likovna radionica, kazališna radionica i glazbena radionica“, pojašnjava Peklić.

Kaže i kako je produkt glazbene radionice rock skupina „D.S.I.“ ili Drugo srce Ivančice. Članovi su Fadil Abdulov Fafa kao voditelj i gitarist, Luka Orešković gitarist i pjevač, Gordan Peklić bubnjar, Hrvoje primaš, pjevačice Nikolina, Tamara i Patricija, Ana na defu i Andrej na bas gitari. Iako su članovi grupe neobični, svoje potencijale uložili su u glazbu i ističu se kao vrsni izvođači.

Voditelj Fafa je izuzetan glazbenik, gitaristički virtuoz, a nadasve je empatična osoba. Prepoznao je potencijal u njima, nije gledao na posebnosti pa je svoje znanje i strpljenje rado posvetio našim osobenjacima. „D.S.I.“ može svirati sve: rock, popularnu glazbu, stariju, noviju, klasičnu…

„Članovima – roditeljima i ostalim članovima obitelji udruga pruža podršku u svakodnevnom životu. Našim aktivnostima i čestim participiranjem u javnosti i medijima želimo postići veći senzibilitet i razumijevanje za suživot s osobama poput nas. Želimo biti jednakovrijedni članovi društva“, ističe zaključno Andrej Peklić.

Web: http://www.udruga-ivancica.hr/index.htm