FOTO: ZASJALO KAZALIŠTE GAVELLA – Izgrađena i mala scena i čeka se velika premijera 27. listopada

Nakon višegodišnjeg podstanarstva, Gradsko dramsko kazalište Gavella vraća se u Frankopansku, a vrata publici otvara 27.10. premijerom predstave Kozmički žongleri na potpuno novoj Maloj sceni.

Objavio je to na društvenoj mreži gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević i uz fotografije napisao:

“Tijekom zahtjevne obnove i dogradnje u koju je investirano oko 5 milijuna eura (od čega 10% iz Fonda solidarnosti EU), ovo kultno gradsko kazalište dobilo je potpuno novu malu scenu nazvanu Mala Gavella, a uz već postojeću veliku dvoranu, obnovljen je i Atrij kazališta kao potencijalna treća scena za specifične izvedbe i događanja.

Foto: Grad Zagreb

U završnoj fazi je i obnova Komedije, kao i drugih kulturnih ustanova, poput Muzeja Prigorja, Čuvaonice Etnografskog muzeja, Hrvatskog prirodoslovnog muzeja i Arheološkog muzeja, a krenula je i obnova Umjetničkog paviljona.

Uskoro će početi i gradnja multifunkcionalnog društveno-kulturnog centra Paromlin, dok je Kulturna strategija Grada Zagreba – na kojoj je radilo 40 kulturnih radnica i radnika odabranih putem javnog poziva – trenutno na javnom savjetovanju. Sve to svjedoči o tome da ozbiljno promišljamo i intenzivno radimo na razvoju zagrebačke kulture!”

“Po svjedočenju autora rekonstrukcije, mog dragog kolege Nenada Kondže, prve skice napravljene su još 2005.(!), što znači da je danas završio proces dug 18 godina!”, napisao je na Facebooku zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet.