LIJEČNIK IZ KB DUBRAVA: Sada lezite onako kako vi žene najviše volite, na leđa…

Nacionalna dječja bolnica gradit će se južno od KBC Dubrava

Bura oko liječnika ortopeda iz KB Dubrava, koji se verbalno iživljavao na pacijentima, posebno ženama, ne jenjava i sve je više onih koji se javljaju optužujući ga za razne nepodopštine.

Podsjetimo, u emisiji Provjereno dvoje se pacijenata požalilo na neprofesionalnost i vulgarnost jednog liječnika ortopeda u zagrebačkom KB-u Dubrava.

Za Provjereno Nove TV ispričali su kako su se na pregledu iznenadili njegovim ponašanjem liječnika. Uz sve to bolnica je izdala već pet upozorenja zbog odnosa tog liječnika prema pacijentima, no bez ikakvih rezultata.

Ovih je dana i Ministarstvo zdravstva pokrenulo istragu, a optužbe, posebno na web stranicama posvećenim ocjenjivanju i komentiranju hrvatskih liječnika, ne prestaju.

Jedna pacijentica tako govori o njegovom vulgarnom ponašanju.

“Doktor je bio izrazito vulgaran. Obraćao mi se sa ‘a sada mi se naguzite’, a potom bi sestri rekao ‘Meni njena guza izgleda dobro, a vama sestro?'”

Pacijentica je bila zgrožena, ali on nije prestajao, pa je rekao i: “Sada lezite onako kako vi žene najviše volite, na leđa s jako raširenim nogama…”

Postavlja se naravno i pitanje zašto su pacijenti koji se danas žale čekali s prijavama i trpjeli sve ono što su doživljavali.

Naime, neke optužbe dolaze iz 2011. godine.

Nešto više svjetla očekuje se nakon što inspekcija, koju je poslao ministar Milan Kujundžić, odradi svoj posao.

U bolnici su pak osnovali povjerenstvo koje bi također trebalo utvrditi jesi li i koliko pritužbe na liječnika osnovane.

Valja dodati i kako je ministar Kujundžić od 2004. do 2012. godine obnašao dužnost ravnatelja Kliničke bolnice Dubrava.

 

Komentiraj