LATIN POSLAO PORUKU: Ja se 34 godine nosim s Chronovom bolesti, a vi bahati ne možete bez kafića u koroni

Naš sjajni novinar i urednik Denis Latin, koji je osvajao gledateljstvo emisijom “Latinica” na HRT-u objavio je na društvenoj mreži kako se nosi u borbi s Chronovom bolesti koju vodi od 1986. godine, ali je poslao i oštru poruku svima koji se ne pridržavaju mjera vezanih uz koronavirus.

Denis Latin na Facebooku piše:

“Još 1986. obolio sam od nezarazne kronične Chronove bolesti koja je neizlječiva. Ova bolest nosi sa sobom bezbroj hospitalizacija, teških pretraga, ponekad i operativnih zahvata, ali i bezbroj ograničenja u svakodnevnom životu. Puno stvari ne možete, jednostavno ostaje zakinuti za ono što drugi mogu.

Neki ne mogu uopće raditi i ovise o tuđoj financijskoj i svakoj drugoj pomoći. Nikad se nikome nisam žalio zbog toga. Samo sam se trudio disciplinirano provoditi mjere koje su mi propisali liječnici i na poslu uvijek davati sve od sebe.

Zato ne mogu shvatiti kukavičluk bahatih običnih građana kojima je strašno što moraju prati ruke, nositi maske, poštivati socijalnu distancu da bi zaštitili svoje zdravlje i život, kao i zdravlje i život drugih.

Iz perspektive nekog tko je proveo barem godinu dana u bolnici i 34 godine života sa Chronom, ne mogu razumjeti da se netko ne može odreći izlaska u kafić, druženja s prijateljima i nekih tako banalnih i ispraznih stvari.

Prijatelji, mislim da stvarno pretjerujete, da ste bahati, oholi i slabi ljudi. Vaš Denis”.

Komentiraj