MIŠEL JAKŠIĆ: Odlukom HDZ-ove Vlade pokrenuta je ovršna oluja – nema ažurnosti kad treba utvrditi bogatstvo stečeno preko noći

Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice i SDP-ov zastupnik u Saboru, prozvao je vladajući HDZ zbog ažurnosti kada je riječ o ovrhama, a ta ažurnost nestaje “kad se treba utvrditi kako netko s 10-15.000 kuna plaće prikupi u par godina vile, apartmane, mercedese i milijunske ušteđevine…”

Ovo je njegova objava na Facebooku, koju donosimo u cijelosti:

“[HDZ-ovo rješenje za krizu -> OVRHE]
Danas je odlukom Vlade HDZ-a u našoj zemlji pokrenuta ovršna oluja. U tijeku je 300.000 ovrha i možemo se samo zapitati kolikim desetinama tisuća građana će biti ugrožena osnovna osobna egzistencija.

Koliko građana se našlo u egzistencijalnim problemima uslijed covid pandemije i nije moglo plaćati osnovne životne troškove? Upravo njima Vlada je okrenula leđa. Nije prihvaćen prijedlog da se produži moratorij da bismo mogli pripremiti i predložiti cjelokupan paket mjera kojima bismo pomogli i zaštitili one najugroženije koje je sustav političkih elita, kako ga vodi HDZ, odavno zaboravio.

Novi Ovršni zakon je još uvijek samo u fazi ideje, prijedloga, ali niti s njim se neće očito žuriti jer je Sabor poslan na dvotjedni odmor?! Valjda da ne bi bilo preteških pitanja za Vladu… I ono najzanimljivije: pokazala se velika ažurnost službi kod štancanja ovrha i kontrole ovršavanja naših građana.

Šteta je samo što nema te ažurnosti kad se treba utvrditi kako netko s 10-15.000 kuna plaće prikupi u par godina vile, apartmane, mercedese i milijunske ušteđevine… Na tim velikim ribama nekako nam se izgubi ažurnost vladajućeg sustava.
#HDZovoNormalno#NekomOvrhaNekomVila

Komentiraj