KURIKULARNA REFORMA: U japanskoj kulturi pred carem jedino ne kleče učitelji – kaže Mrak Taritaš

anka mrak taritaš

Kurikularna reforma ne smije biti političko pitanje, a u to se upravo pretvorila, poručio je Mostov Marko Sladoljev u Saboru rekavši da je stav Mosta kako se ona treba nastaviti i da se trebaju uvažiti sve stručne primjedbe.

Smatra da reforma mora biti produkt konsenzusa svih političkih stranaka, a ne predmet politikanstva.

“Pozivam ovim putem i gospodina Jokića i gospodina ministra da uspostave dijalog i ako im je doista važna reforma da zatome svoje osobne animozitete i da zajedno krenu jer ovako pred hrvatskom javnosti izgledamo smiješni”, rekao je Sladoljev, a prenosi Media servis.

O kurikularnoj reformi u sabornici govorila je HNS-ova Anka Mrak Taritaš. Istaknula je japansku kulturu u kojoj pred carem ne kleče jedino učitelji. Apelirala je na razum:

“Stoga molim za glas razuma svih nas i dopustiti ovoj reformi da krene u stvarni život a onda ćemo ju po putu dorađivati na način na koji će trebati.”

Pisanu izjavu o kurikularnoj reformi poslala je predsjednica saborskog Odbora za obrazovanje Gordana Rusak.

“Iskreno i svesrdno podržavam cjelovitu kurikularnu reformu i želim da se iz njene provedbe isključe svi oblici političkih pritisaka. Riječ treba prepustiti stručnjacima, a sve stručne prijepore trebamo rješavati kroz dijalog i s punim povjerenjem”, poručila je Rusak.