PREMIJER OREŠKOVIĆ: Popit ću kavicu s Karamarkom i Petrovim da vidim kako smanjiti tenzije

karamarko, orešković, petrov

“Sutra ću se naći s potpredsjednicima Karamarkom i Petrovim. Malo ćemo si popričati, popiti kavicu pa vidjeti na koji način ćemo malo smanjiti tenzije, ali uvjeren sam da imamo zajedničke ciljeve”, najavio je optimistično premijer Orešković iz Pariza, gdje je u službenom posjetu.

“Mislim da trebamo komunicirati, naći ću se Karamarkom i Petrovim, imamo zajedničke ciljeve. Ja ću raditi svoj dio posla i zato sam danas tu, da pošaljemo pozitivne poruke. Trebamo se naći i vidjeti kako ostvariti zajedničke ciljeve, da podignemo standard hrvatskih građana. To je kao u obitelji, ne moramo se uvijek slagati oko nekih tema, ali ono oko čega se slažemo jest ono što smo obećali građanima, podizanje standarda”, poručuje Orešković.

O tome je li spreman, u slučaju da se ova vlada održi, razgovorati s oporbom o stvaranju velikog nacionalnog konsenzusa oko najvažnijih stvari i je li spreman rekonstruirati vladu i promijeniti ministre koji ne rade dobro, Orešković je rekao da na želi spekulirati o raznim scenarijima.

“To su sve scenariji. Zasad, rezultati su tu, dolaze, radi se, a vrijeme će pokazati hoće li trebati promjene. Ako bude potrebe bit će ih, ali sada ne bih htio spekulirati kako bi to moglo izgledati. Uvjeren sam da će razum pobijediti i da ćemo donijeti najbolje odluke”, rekao je.