KRIVCI ZA NEREDE: Podignute optužnice za huligansko izazivanje kaosa na Euru

Ilustracija
Ilustracija

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku podiglo je optužnicu protiv 20-godišnjaka i 28-godišnjaka koji se terete da su izazvali nerede na nogometnoj utakmici Češke i Hrvatske u St. Etienneu tijekom prošlog Eura u Francuskoj.

Stavljaju im na teret da su 17. lipnja ove godine u 19,40 sati, tijekom nogometne utakmice između reprezentacija Republike Hrvatske i Češke Republike u Francuskoj, verbalno i fizički napadali ostale navijače i posjetitelje na tribini stadiona. Učinili su to kao pripadnici veće grupe navijača, u cilju izazivanja nereda i onemogućavanja nastavka utakmice nakon što je ona u 86. minuti privremeno prekinuta zbog ubacivanja pirotehničkih sredstava na travnjak, kažu u Općinskom državnom odvjetništvu, a piše sibenik.in.

Njihov čin izazivanja nereda, kaže se dalje, imao je za posljedicu izricanje novčane kazne Hrvatskom nogometnom savezu u visini od 100.000 eura.

Pušteni su da se brane sa slobode, ali uz određena jamstva pa je optužnicom u slučaju 20-godišnjaka, šibenskom Općinskom sudu predloženo da se protiv njega produlji trajanje mjera opreza zabrane napuštanja boravišta i zabrane posjećivanja svih sportskih natjecanja i događanja.

Protiv 28-godišnjaka je otprije na snazi mjera opreza zabrane napuštanja boravišta koja je određena uz jamstvo.