KREŠO BELJAK: I za Plenkovića je previše da Vučić govori u “ustaškom” Saboru

Europska pučka stranka ipak neće održati dio svojih sastanaka u Saboru, kako je to bilo najavljeno.

Izvor: Media servis

Vodstvo pučana odlučilo je da ne žele raditi štetu grupaciji, doznaje 24sata.

Na sjednici Sabora o ovoj odluci govorio je i zastupnik MOST-a Nikola Grmoja:”Govorim temeljem toga da ste dali jednu najavu, a mi kao saborski zastupnici tražili smo da odlučimo o tome hoće li se Sabornica iznajmiti, da je kolega Bulj dao zaključak da se odbije zaključak Predsjedništva, a već iz medija saznajemo kakva će odluka biti. Samo mogu reći da smo obranili dignitet ovog visokog doma.”

Odustajanje je na saborskim hodnicima komentirao i SDP-ovac Arsen Bauk:

“Vidim da je pritisak javnosti o poziciji urodio plodom, da su odustali od loše ideje da Sabornicu iznajme EPP-u. To je jedan mali korak u zaštiti dostojanstva institucija RH i Hrvatskoh Sabora. Sumnjam da Europski pučani više razmišljaju o šteti HDZ-u od samog HDZ-a. Mislim da je HDZ to sam odlučio da će im se nanijeti šteta, a Europski pučani su samo izgovor.”

Čelnik HSS-a Krešo Beljak smatra da ova odluka ne znači pobjedu oporbe već figu u džepu. Za preokret je odgovoran, kaže, dolazak srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića.

“Mislim da bi bilo previše gledati četnika kako govori u Hrvatskom Saboru, čovjeka koji je 1995. u Glini govorio da ovo nikad neće biti ustaška Hrvatska. Da sada govori u “ustaškom” Saboru bilo bi previše i za Plenkovića. Ali,on će biti u Zagrebu, dio su iste obitelji i to ne mijenja stvari. Svi koji imaju imalo zdravog razuma znaju da su HDZ i Srpska radikalna stranka de facto ista stranka”, objasnio je Beljak.

Podsjetimo, odluka predsjedništva Sabora da se za oko 70 tisuća kuna iznajmi dvorana za sastanak EPP-a naišla je na oštre osude iz oporbe, iako su podršku tome ranije dali i neki oporbeni zastupnici.

Komentiraj