KOŠTAO GA OSOBNI STAV: Zekanović smijenjen – napao desnicu zbog necijepljenja

Odlukom predsjedništva Hrvatskih suverenista Hrvoje Zekanović više nije predsjednik Kluba zastupnika Hrvatskih suverenista u Hrvatskom saboru.

Izvor: Media servis

Reakcija je to stranke nakon njegova istupa o  borbi protiv COVID-19 koja nisu u skladu s politikom stranke, pojašnjeno je.

Odluka je donesena na izvanrednoj sjednici predsjedništva nakon što je zastupnik Zekanović u Saboru, govoreći u ime kluba zastupnika, iznosio osobna stajališta o borbi protiv COVID-19 koja nisu u skladu s politikom stranke i ne predstavljaju stajališta ostalih članova kluba.

U obraćanju u ime Kluba, Zekanović je rekao kako je jedini od 24 zastupnika desnije od HDZ-a cijepljen te poručio kolegama: “Sramite se, zbog vašeg stava ljudi završavaju na respriratoru”.

Predsjedništvo stranke zauzelo je stajalište da je nedopustivo da predsjednik kluba, bez prethodnog usuglašavanja stajališta o ovako važnom pitanju i na iznenađenje kolega iz saborskog kluba, iznosi osobne opservacije koje se, zbog njegove funkcije, potom pripisuju cijelom klubu i stranci Hrvatskih suverenista.

Hrvoje Zekanović ostaje saborski zastupnik Hrvatskih suverenista i supredsjednik stranke, a predsjednik Kluba zastupnika Hrvatskih suverenista u Hrvatskom saboru postaje Marijan Pavliček, predsjednik Hrvatskih suverenista.