KORONAVIRUS U HRVATSKOJ: Nema preminulih, osam novooboljelih

U Hrvatskoj imamo 8 novooboljelih, ukupno 221 slučajeva. Testiranih je 50340 ljudi, od toga 1603 u zadnja 24 sata .

Hospitaliziranih je 146, na respiratoru je7. 1850 je idzravljenih, što je 16 više u 24 sata.

U Požeško-slavonskoj županiji potvrđena su tri nova slučaja zaraze koronavirusom, a svi su članovi uže obitelji i kontakti jednog od dvojice zaraženih radnika koji su se vratili iz Švedske.

U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije još su 2 novooboljele osobe od COVID-19. Jedan pozitivni nalaz pristigao je sinoć, jedan jutros, a u oba se slučaja radi o obiteljskim kontaktima oboljelih radnika pristiglih nedavno iz Švedske.

U Zagrebu su jučer zabilježena tri nova slučaja zaraze koronavirusom.  Dva od tri pozitivna povezana su s letom Frankfurt Zagreb. Posljedično tome, 24 osobe stavljene su u mjeru samoizolacije.

Novinari su pitali je li lijek protiv artritisa kao spas. “Ako mislite na ono što se piše o biološkom lijeku, pokazao se u ograničenim studijama kod jednog dijela bolesnika učinkovit, ali potrebno ga je upotrijebiti kod bolesniak koji imaju teže stanje. Najbolje ga je primijeniti prije stavljanja na respirator. On nije za široku upotrebu, može imati široki krug nuspojava. Veliki su napori u istraživanju lijekova i cjepiva. Sigurno ćemo ih imati nešto prije s obzirom da cijeli svijet radi na pronalasku”, rekla je Alemka Markotić.

Novinari su popstavili još dva zanimljiva pitanja. Jesu li zabranjeni prosvjedi? ”Postoji zakon o javnom okupljanju. Postoje epidemiološke mjere, nema zabrane javnog okupljanja i nema u tom kontekstu zabrane prosvjeda”, kazao je Božinović.

A na pitanje o eventaulnoj redukciji pressica Stožera, Božinović je odgovorio: ”Ako je to vaš prijedlog, razmotrit ćemo ga”.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!