KONTROLA VOZAČA AUTOBUSA: Na granicama uočeni mnogi prekršaji – evo kojih najviše

Inspekcija cestovnog prometa Ministarstva mora, prometa i infrastrukture provela je tijekom produženog vikenda, od 12. do 15. kolovoza, pojačani inspekcijski nadzori prijevoza putnika na graničnim prijelazima Bregana, Maljevac, Goričan i Macelj.

Priopćenje Ministarstva prenosimo u cijelosti.

“Tijekom proteklog vikenda (od 12. do 15. kolovoza 2022.) provedeni su pojačani inspekcijski nadzori prijevoza putnika na graničnim prijelazima Bregana, Maljevac, Goričan i Macelj, koje je provela Inspekcija cestovnog prometa Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, u pojedinim nadzorima u suradnji s djelatnicima Ministarstva unutarnjih poslova.

Naglasak kontrole bio je na pridržavanju propisanih odmora i vremena vožnje vozača autobusa, prilikom čega je utvrđeno ukupno 25 prekršaja iz Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu te jedan prekršaj iz Zakona o prijevozu u cestovnom prometu i Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Najveći broj prekršaja odnosio se na manipuliranje tahografskim podacima, upotrebu kartice vozača za digitalni tahograf, zatim nepoštivanje propisanih dnevnih i tjednih odmora, neposjedovanje dokaza o radnom vremenu za prethodnih 28 dana te jedan slučaj tehničke neispravnosti vozila za što je stranom prijevozniku zabranjen ulaz u Republiku Hrvatsku.

Za utvrđene prekršaje izrečene su novčane kazne u ukupnom iznosu od 234.000,00 kuna te je naplaćeno 152.533,34 kuna”, stoji u priopćenju.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!