KONAČNO JE SVE JASNO: Hrvatska ostala bez F-16, jer ih Izrael ne može isporučiti

Napokon je sve jasno, jer je Izrael danas i službeno rekao da ne može dobiti odobrenje SAD-a za isporuku zrakoplova F-16 Barak Hrvatskoj.

Tako je nakon prave televizijske sapunice, koja je trajala mjesecima, završen “posao” oko nabavke borbenih zrakoplova, o čemu je bilo silnih komentara za i protiv.

“Mogu vas izvijestiti da je Država Izrael službeno izvijestila Ministarstvo obrane da, suprotno preuzetoj odgovornosti, ne može ishoditi odgovarajuće odobrenje SAD-a za isporuku izraelskih aviona F-16 Barak Hrvatskoj”, kazao je ministar obrane Damir Krstičević na konferenciji za medije.

“Obzirom na tu činjenicu, Ministarstvo će predložiti vladi donošenje odgovarajućih odluka”, rekao je Krstičević, naglašavajući da nije potpisan nikakav sporazum između dviju država i da nema financijske štete za nas.

Ministar je ustvrdio kako nema nikakve odgovornosti s hrvatske strane, a niti je, kako je rekao, Hrvatska mogla na bilo što utjecati.

“Izrael nije mogao osigurati dozvolu za prodaju trećoj strani”, zaključio je Krstičević.

Predstavnik Izraela, direktor ministarstva obrane Udi Adam je rekao:

“Hrvatska nije mogla utjecati na ovaj ishod i nije odgovorna. Izrael nije mogao osigurati dozvolu za prodaju trećoj strani”.

 

Komentiraj