KAZNENA PRIJAVA: Ostojić prijavio Škaričića i Dom za starije u Splitu

Ranko Ostojić, bivši SDP-ov ministar unutarnjih poslova i šef saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, podnio je, kako je i najavio, kaznenu prijavu protiv Doma za starije i nemoćne osobe u Splitu i njegovog ravnatelja Ivana Škaričića.

U kaznenoj prijavi navodi kako je korisnicima Doma nakon pojave virusa Covid-19 u objektu Vukovarska, a od kojeg je dio korisnika Doma obolio, zabranjeno napuštanje Doma.

Ističe da zabrana nije potkrijepljenja nijednom odlukom nadležnog tijela, već je riječ o samoinicijativno donesenoj usmenoj odluci ravnatelja Škaričića, a koju odluku provode djelatnici Doma.

Korisnici Doma su testirani na virus te su svi nalazi bili negativni, ali unatoč tome da opasnost od širenja zaraze od stranke korisnika Doma ne postoji, njima je od 27. ožujka do 18. svibnja zabranjeno napuštanje prostorija Doma. Da stvar bude proturječna, ističe Ostojić u prijavi, napuštanje prostorija omogućeno je djelatnicima koji rade u Domu, a koji su u svakodnevnom kontaktu s korisnicima.

Budući niti jedno nadležno tijelo nije donijelo odluku kojom bi se zabranilo kretanje korisnicima Doma, Ostojić tvrdi da je očito da su protupravno zatvoreni temeljem nezakonitog postupanja ravnatelja Škaričića.

”Očekujem da institucije zaista odrade svoj posao. Jer- ljudi su ljudi! I bez obzira koliko godina imaju imaju ljudska prava koja im mjesecima uskraćujete”, poručio je Ostojić na Facebooku.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/ostojicranko/posts/1574193149400479″ bottom=”30″]