PREMIJER PLENKOVIĆ: Otvaramo granice za turizam – od EU dobivamo 10,013 milijardi eura

“Ovaj dokument je izrazito izdašan i za Hrvatsku donosi alokaciju od 10,013 milijarde eura”, komentirao je na sjednici Vlade premijer Andrej Plenković odluku Europske komisije o dodjeli 10,013 milijardi eura Hrvatskoj za obnovu gospodarstva.

“Govorimo o ogromnom iznosu sredstava u iduće četiri godine. Od toga 7,36 milijardi su bespovratna sredstva plus mogućnost uzimanja zajmova na dobrovoljnoj bazi, povrh onoga što će ići kroz višegodišnji financijski okvir… Zahvaljujući takvom položaju puno nas blagonaklonije gledaju i agencije za kreditni rejting i sve ostalo, rekao je Plenković, kako piše N1, pohvalivši Hrvatsku i poteze koji su se povukli tijekom epidemije koronavirusa.

“Što se tiče Stožera, uspjeli smo napraviti plan, gdje bismo izmijenili odluku o privremenoj odluci o zabrani granice za državljane niza zemalja, Sloveniju, Mađarsku, Austriju, Češku, Slovačku, Estoniju, Latviju, Litvu i Njemačku”, rekao je Plenković.

Hrvatska se otvara za turizam, pa je najavio da će se lista zemalja čijim će državljanima biti omogućen ulazak u Republiku Hrvatsku i proširiti.

Najavio je i podizanje naknade za roditelje djece s poteškoćama na 4.000 kuna.