KAZNE ZA USTAŠKE PJESME: Sud presudio “pjevačima” – evo kako su prošli

Tijekom jučerašnjeg dana uhićeno je ukupno pet osoba u dobi od 18 do 44 godine te je na području Policijske uprave zagrebačke i na području Policijske uprave krapinsko-zagorske obavljeno više pretraga stanova i drugih prostora koje koriste osumnjičene osobe.

Danas u nastavku kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje u počinjenje prekršaja na nogometnoj utakmici Gorice i Dinama uhićene su još tri muške osobe starosti između 19 i 44 godine.

Tijekom dana uhićene osobe su uz optužni prijedlog dovedene na Općinski sud u Velikoj Gorici, gdje je za petoricu u kasnim popodnevnim satima određena i kazna.

Petorica navijača dobila su kaznu zatvora od 60 dana, uvjetno na godinu dana. Trojici je određeno zadržavanje na 10 dana i godinu dana ne smiju prisustvovati niti jednoj utakmici reprezentacije i Dinama.

Druga dvojica također ne smiju prisustvovati utakmicama reprezentacije i Dinama, i to na dvije godine. Ta dvojica nisu zadržana, ali im je određena mjera opreza – do pravomoćnosti presude ne smiju pristupiti niti jednom stadionu u Hrvatskoj na udaljenosti manjoj od 500 metara.

Tijekom dana uhićena su još trojica navijača, no oni će biti procesuirani sutra, i  to u Ivanić-Gradu, javlja Dnevnik Nove TV.