PLENKOVIĆ PORUČIO OPORBI: Sami su si iskopali raku veličine nogometnog igrališta i sami se zakopali

Andrej Plenković ponovno se vratio u sabornicu za završnu riječ nakon rasprave o godišnjem izvještaju Vlade.Nakon što je objavio fotografiju na X-u, zahvalio je na današnjoj potpori vladajućoj većini.

“Želim ponoviti nekoliko riječi. Današnji je dan u mnogo čemu presdan u načinu djelovanja zastupnika. Vidjeli smo opstrukciju, destrukciju i izljeve mržnje. To nije dobro za hrvatsko društvo, javnost, komunikaciju, opće ozračje… No, kao što svatko bira svoj put, tako smo danas vidjeli demonstraciju metodologije rada političke oporbe koja će to još dugo biti. Oni su si sami iskopali političku raku veličine nogometnog igrališta i sami se zakopali. Pokazali su da u Hrvatskoj žele kaos, divljaštvo i primitivizam”, rekao je Plenković, kako javlja N1.

Osvrnuo se na jučerašnju presudu u Sisku: “Jučer je na godinu dana i tri godine uvjetno osuđen Đuro Čehulić, član DP-a, koji je nakon terorističkog napada Bezuha na zgradu Vlade rekao da to nije trebao napraviti mali, da bi on riješio Plenkija i da je to treba prepustiti starijima. To je rekao čovjek koji je član Domovinskog pokreta. Na zadnje ročište je u Sisku došao Markuš, član predsjedništva DP-a. On to nije mogao sam napraviti, nego je kraj sebe imao ljude koji su mu usađivali stavove. Mediji su to jučer praktički ignorirali kao da se nije dogodilo, a Čehulić je osuđen za prijetnju i nelegalno posjedovanje oružja, kao član političke stranke DP-a i uz očito moralnu potporu člana predsjedništva DP-a. Takvih kao što mogli vidjeti prije tri godine ili jučer, ima još u Hrvatskoj. Ne trebaju nam analize talijanskih službi da se zabrinemo za terorističke ćelije na jugu Europe. I u Hrvatskoj ima takvih koji bi oružjem rušili vlast, to je SOA rekla.”

Potom je pobrojao uspjehe Vlade u ovih sedam godina, a oporbu je nazvao lončarskom.

“Današnja rasprava me žalosti. Nikad nitko nije radio ovakav tip destrukcije i tu se oporba ogolila do kraja. Ne zanima ih sadržaj, ni građani, ni gospodarstvo, samo frustracija, mržnja, agresija, pesimizam… Zato je s aspekta većine ovo dobro. Ljudi vide, hrvatski narod je pametan i razumije kome može dati povjerenje. I kad pogleda alternativu, nema ih. Hoće li se na njih osloniti? Hvala im na tome što su politički sami sebe pokopali, srušili dignitet Sabora, pokazali nepoštovanje prema Vladi i građanima.”