KATARINA PEOVIĆ: U Saboru mi je oduzeto pravo na govor zbog navodno epidemioloških mjera

Saborski zastupnici vratili su se u klupe, gdje će iduća dva tjedna raspravljati na izvanrednoj sjednici pod strogim epidemiološkim mjerama. Izvanrednu sjednicu zatražila je Vlada kako bi se što prije donio Zakon o obnovi Zagreba.

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković je pojasnio da svi zastupnici mogu sudjelovati u pojedinačnoj raspravi iako ih u sabornici ima samo 41. ‘To ne radimo iz hira nego da zaštitimo zdravlje vas svih, djelatnika sabora i medija’, kazao je Jandroković.

Jandroković je na sjednici upozorio klub lijevog bloka da krše poslovnik.

“Četvero vas je ovdje, a smije biti dvoje. Molim vas da poštujete pravila kao i ostali”, kazao je predsjednik Sabora. “Vi kršite poslovnik. Svaki bi zastupnik trebao imati pravo replike. Tražit ćemo ocjenu ustavnosti”, kazala mu je Katarina Peović.

Oglasila se potom i na Facebooku.

“Upravo mi je kao izabranoj narodnoj zastupnici u Hrvatskom saboru oduzeto pravo govora zbog navodno epidemioloških mjera. Predsjedništvo manipulira mjerama i tako krši Ustav RH. Svi zastupnici ne mogu biti u dvorani, ali postoji itekako mogućnost da za vrijeme postavljanja replika jedan zastupnik izađe drugi uđe u sabornicu. No naravno vladajućima je lagodnije da dobiju jednu trećinu replika manje. Tako su jednoj trećini zastupnika zabranili replike a klubovima ostavili da se dogovore o desetkovanju”, požalila se Katarina Peović na Facebooku.

Komentiraj