PETEK O ZAKONU O OBNOVI: Baka Marica 163 dana se kupa u lavoru, dok su saborski zastupnici uživali u ljetnim radostima

Renato Petek, zagrebački gradski zastupnik i građani prosvjedovali su zbog sporog donošenja Zakona o obnovi Zagreba i okolice.

Među ostalim Petek je rekao: “HDZ je proceduru oko Zagreba odradio 13 puta sporije nego istu za Agrokor. HDZ-ova Vlada i Saboru su zakon o Agrokoru donijeli i izglasali u 13 dana, a Zakon o obnovi Zagreba će biti izglasan u Saboru gotovo 6 mjeseci nakon potresa, preciznije 173 dana. Ako ne i više.

Neka Plenković prizna građanima da odugovlače s donošenjem Zakona. Razlog je što novca za obnovu nema i neće ga biti dok ministrica za EU fondove, odnosno Vlada ne pripreme svu dokumentaciju temeljem koje ćemo dobiti sredstva za obnovu iz EU fonda. To će se dogoditi kasno za stradale u potresu, no tajming je idealan za HDZ jer će to biti ususret lokalnih izbora u Gradu Zagrebu.

Baka Marica iz Šimunčevca u blizini epicentra potresa kupa se u lavoru već 163 dan, dok su saborski zastupnici uživali u ljetnoj stanci i morskim radostima mjesec dana, iako su svi obećavali izglasavanje zakona odmah po konstituiranju novog saziva Sabora”.

Komentiraj