KARIJERA U JAPANU: Otišla je naša odbojkaška reprezentativka Karla Klarić

Karla Klarić, 27-godišnja primačica – pucačica hrvatske odbojkaške reprezentacije, nakon odlaska iz zagrebačke Mladosti potpisala je ugovor o kojem je dugo sanjala.

Piše: Tomislav Pašiček (Media servis)

Njen deseti klub u karijeri je Gunma Bank Green Wings iz japanskog grada Maebashi. Karla je do sada igrala u Švicarskoj, Rumunjskoj, Francuskoj, Grčkoj i Mađarskoj, a sada stiže u Japan.

“Neizmjerno sam sretna što mi se ostvarila davnašnja želja da zaigram u Japanu. Kada smo ovo ljeto, još za vrijeme priprema s reprezentacijom Hrvatske, započeli s pregovorima nisam uopće dvojila otići ili ne. Iako su me neki i pokušavali odgovoriti nisam se dala smesti. Još dok sam igrala u švicarskom Volleru imala sam japansku cimericu pa sam se već tada oduševila njihovom zemljom. A i puno sam pričala o Japanu s Miom Jerkov i Katarinom Barun koje su tamo igrale i koje su mi dale puno dobrih savjeta. Uostalom, dugo već profesionalno igram odbojku u inozemstvu pa sam spremna na svakojake izazove”, istaknula je Karla koja je po dolasku u Japan morala ipak odraditi i preventivnu obveznu dvotjednu karantenu zbog Covida 19.

Karla je jedina inozemna igračica u klubu obzirom da japanski strogi sportski propisi dozvoljavaju tek po jednu strankinju u svakom klubu, što je još jedan dokaz njezine kvalitete. Odmah po dolasku u Japan otkrila je svoje prve dojmove.

“Osjećam se prekrasno ovdje u Japanu. Sve je super, počevši od toga kako su me prihvatili, do kulture, uvjeta za treniranje, pristupa treningu, organizacije. Ovo je potpuno drugi svijet. Obzirom da sam morala odraditi dvotjednu karantenu, tek sam nekoliko dana provela s ekipom, ali je nevjerojatno kako su me ugodno i toplo svi u klubu prihvatili od prvog trenutka. Jako sam sretna što sam ovdje i što ću imati prilike natjecati se u jakoj Japanskoj ligi. Veselim se treninzima i početku prvenstva sa svojom novom ekipom.”

Karla se vrlo rano, nakon drugog razreda Sportske gimnazije, otisnula u profesionalne vode. No, cijelo to vrijeme školovanje nije zapostavljala. Nakon odrađene srednje škole gdje napominje da su joj svi profesori jako izlazili u susret s obzirom da je svaka dva mjeseca dolazila nakratko u Zagreb polagati ispite, upisala je i Kineziološki fakultet na kojem je pri kraju trogodišnjeg studija. Ovo je ljeto bila u sastavu hrvatske reprezentacije na Europskom prvenstvu i još uvijek žali za porazom u osmini finala od Francuske.

“Jako žalim što nismo izborile barem četvrtfinale, mislim da smo imale dobru ekipu za to. Nažalost, u susretu protiv Francuske su naše suparnice u odlučnim trenucima pokazale više hrabrosti, odlučnosti i agresivnosti jer po kvaliteti nisu ničime bolje od nas”, mišljenje je jedne od naših najiskusnijih reprezentativki, koja se zapravo i nije puno naigrala na EP-u.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!