PRESSICA GRADONAČELNIKA: Evo što kaže o ovrhama, dugovima, kadroviranju…

Nastavljaju se muke po Zagrebačkom Holdingu. Tvrtke REOMA i CIOS podnijele su zahtjev za ovrhu te tvrtke zbog višemilijunskih dugova.

Ovrhu su, kako tvrde, pokrenuli jer Gradska uprava i Uprava Holdinga izbjegava i najmanju pisanu komunikaciju.

Iz Holdinga su tek kratko poručili da komuniciraju sa svim dobavljačima, redovno posluju i podmiruju svoje obveze.

Cijelu je situaciju komentirao i gradonačelnik Tomislav Tomašević. ”Da je super nije. Obaveze se podmiruju redovno. Pričao sam isto tako s upravom Holdinga, a oni su komunicirali, uspostavili kontakt i sa ove dvije tvrtke koje su najavile ovrhu, a s druge strane redovno se komunicira sa svim dobavljačima, a isto tako se gleda da to po nekavom redu plaćaju te obaveze koje postoje u Zagrebačkom Holdingu i naravno da je sad Zagrebački Holding u fazi restrukturiranja i refinanciranja”.

Na pitanje o nesnalaženju u kadroviranju i prijetnji ovrhama rekao je:

“Ono što smo naslijedili u Holdingu je otežana likvidnost i dug oko 5 milijardi kuna. Bilo je potrebno stabilizirati Holding, izabrali smo članove Uprave, Nadzornog odbora… Nije bilo dobre suradnje s Upravom i zato smo razriješili bivša dva člana Uprave. No, Holding normalno funkcionira. Što se tiče najava ovrha, službena informacija još nije došla. Sve je to očekivano za ovako veliku firmu. Što se tiče financijske strane, pod kontrolom je. Da je super, nije. Velik dio prihoda Holdinga ne dolazi od kupaca, nego direktno od Grada Zagreba. Obaveze se podmiruju redovno. Uspostavljen je kontakt s tvrtkama koje su najavile ovrhu.”

“S novim članovima Uprave postoji kontakt i prema svim dobavljačima mora biti komunikacija. Ne želim ni na koga ništa svaljivati”, rekao je Tomašević, kako prenosi N1, te dodao:

O smjeni Vukovića i Samodola i njihovim objavama rekao je:

“Bila je loša suradnja, ne samo s nama, nego i s Nadzornim odborom i novim članovima Uprave koji su izabrani na javnom natječaju. Kad smo vidjeli da stvari ne funkcioniraju, da ih stara uprava ne uključuje u donošenje odluka, to je bio okidač za ovu situaciju. Ne miješam se u kadroviranje. Bivši gradonačelnik je imao odluku da se od njega traži suglasnost za svako zapošljavanje u Holdingu, o kojoj god se poziciji radi. Mi smo tu odluku ukinuli, uprava je imala otvorene ruke da zapošljava bez suglasnosti.”

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!