KAOS NA ZAGREBAČKOJ TREŠNJEVCI: Opet je pukla cijevm sada na raskrižju Selske i Baštijanove

Zagrebačka policija javlja da je na području zagrebačke Trešnjevke opet pukla vodovodna cijev, što je uzrokovalo ponovnu poplavu u tom dijelu grada.

“Dana 28.09.2021. god. oko 04,47 sati u Zagrebu, na raskrižju Selske i Baštijanove, došlo je do puknuća vodovodne cijevi i izlijevanja veće količine vode po okolnim ulicama i objektima. Za sada nema ozlijeđenih osoba, materijalna šteta je neutvrđena, obustavljen je promet u zoni događaja, sve nadležne službe postupaju” stoji u objavi policije.

Podsjetimo, Selska cesta je već zatvorena od Ozaljske do Zagrebačke avenije jer traju radovi i sanacija zbog puknuća cijevi koje se dogodilo u nedjelju.

Na mjestu događaja su vatrogasci JVP-a Zagreb i pripadnici dobrovoljnih vatrogasnih društava. Od 5:30 ondje su i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević i njegov  zamjenik Luka Korlaet.

Poplavljeni su dom i škola na Selskoj. Poplavljena je kuhinja u domu te će Grad učenicima dostaviti sendviče za doručak.

Iz Zagrebačkog holdinga su javili da su sve dežurne ekipe s ostalim službama na terenu kako bi sanirale puknuće. Za vrijeme trajanja radova, pojedini potrošači mogu biti bez pitke vode, a na terenu su pripravne autocisterne s vodom, kažu iz ZG Holdinga.

ZET javlja kako je zbog sanacije puknuća magistralnog cjevovoda na Selskoj te puknuća cijevovoda u Baštijanovoj, autobusi na liniji 109 (Črnomerec – Dugave) prometuju izmijenjenom trasom.

Od Selske ceste autobusi voze Zagorskom, Tomislavovom, Golikovom, Zagrebačkom avenijom i Selskom do odredišta. U povratku autobusi voze istom, izmijenjenom trasom.

Podsjetimo, na Selskoj je cijev pukla i u nedjelju zbog čega je dio ulice i dalje zatvoren za promet.

Riječ je o najstarijem dijelu cjevovoda koji je postavljen prije gotovo pola stoljeća.