UBOJICA DJECE UHIĆEN: Na ispitivanju je u policiji – nije bilo potrebe da ostane u Vrapču

Ubojica troje svoje djece Harald Patrick iz bolnice u Vrapču prepraćen je na kriminalističko istraživanje u Sektor krim policije PU zagrebačke u Heinzelovoj.

Kako doznaje N1 oko 19 i 45 sati osumnjičeni 56-godišnjak je uhićen te priveden u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje koje je u tijeku.

Tamo će se odraditi početna obrada nakon čega će mu omogućiti obvezni noćni odmor od 22 do 6 sati na Oranicama.

Nakon toga u ranim jutarnjim satima će ga ponovno dovesti u Heinzelovu gdje će se nastaviti kriminalističko istraživanje, odnosno započeti ispitivanje

Konzilij u Psihijatrijskoj bolnici u Vrapču, kako doznaje N1 neslužbeno, zaključio je kako nema potrebe za hospitalizacijom oca ubojice u toj ustanovi pa ga je nakon toga preuzela policija.

“Apsolutno smatramo da je uhićeni raspravno sposoban. Nakon što je liječnički konzilij u bolnici Vrapče odlučio da će ga otpustiti – tu nastupamo mi”, rekao je voditelj Službe općeg kriminaliteta zagrebačke policije Zvonimir Petrović u razgovoru za Dnevnik Nove TV.

S obzirom na to da je riječ o stranom državljaninu, tijekom ispitivanja uhićenom će biti osiguran prevoditelj, a nakon ispitivanja, uhićeni će biti predan pritvorskom nadzorniku, a županijskom državnom odvjetniku biti podnesena kaznena prijava, rekao je Petrović.