JE LI PUTIN TEŠKO BOLESTAN?: Specijalist za rak štitnjače s njim proveo 282 dana!

Ruski nezavisni medij Project, koji je sada zabranjen, otkrio je kako ruskog predsjednika Vladimira Putina stalno prati specijalist za rak štitnjače.

Objavio je to sada Daily Mail pozivajući se na Project kako je Putina vrhunski liječnik posjetio čak 35 puta u njegovoj rezidenciji u Sočiju.

Uz to tvrde kako Putina na putovanjima redovito prati više liječnika pa čak i neurokirurg. Nekoć se, kažu, liječilo sterodidima, a navodno se 2020. godine susreo s voditeljem Nacionalnog medicinskog istraživačkog centra za endokrinologiju inače nadređenom njegove najstarije kćeri.

Daily Mail piše da se među liječnicima često šuškalo o Putinovom zdravstvenom stanju, a posebno je došao u fokus nakon napada na Ukrajinu. Podsjetimo, brojni su mediji pa i političari pa tako i recimo predsjednik Francuske, Emmanuel Macron, naveli kako se ruski predsjednik čudno ponaša.

U javnosti se pojavila i priča i o tome kako se Putin strašno boji bolesti COVID-19. Nekoliko se puta izolirao, a od onih koji su se susretali s njim tražio da se prije sastanka izoliraju, ali i testiraju. Project je također istaknuo da je Putin pet puta iznenada nestajao zbog medicinskih problema.

Project je objavio da je otorinolaringolog Igor Esakov čak u 38 navrata posjetio ruskog predsjednika i ukupno s njim proveo 152 dana. Kirurg onkolog, dr. Selivanov s Putinom je proveo 166 dana, a kirurg koji se jednom specijalizirao za otorinolaringologiju, Alexey Shcheglov s njim je proveo najviše vremena, čak 282 dana kroz 59 susreta.

Kremlj je demantirao tvrdnje da je Putin bolovao od raka, a to su učinili već nekoliko puta. Sada je preko ruske Pravde, glasnogovornik Dmitrij Peskov rekao kako priče o raku štitnjače nisu istinite, kao ni izvještaji da je ruski predsjednik podvrgnut operacijama. Sve je nazvao fikcijom i lažima.