JANDROKOVIĆ O TUĐMANU: HDZ slijedi njegovu politiku – mnogi usko gledaju na njegovo učenje

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković na zagrebačkom groblju Mirogoj predvodio je izaslanstvo Hrvatskoga sabora na polaganje vijenaca povodom obilježavanja stote obljetnice rođenja prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana.

Jandroković je kazao kako mu je velika čast što je danas na čelu izaslanstva Hrvatskog sabora, te da je položio vijenac kao znak sjećanja na prvog hrvatskog predsjednika dr. Franju Tuđmana.

Dodao je kako se sutra obilježava stota obljetnica njegovog rođenja, te da ga se sjeća i poštuje njegovo djelo.

“Dr. Franjo Tuđman bio je povjesničar, državnik, bio je čovjek koji je svoju viziju pretočio u stvarnost”, kazao je Jandroković, kako javlja HRT.

Naglasio je kako današnji HDZ slijedi politiku predsjednika dr. Franje Tuđmana.

“Pokušavamo dobiti širinu, koju mnogi ne prepoznaju. Vrlo usko gledaju na njegovo učenje, na njegovu doktrinu. Franjo Tuđman uspio je okupiti cijeli hrvatski narod u tim povijesnim trenucima.

Ostvario je pomirenje u trenucima Domovinskog rata, kada je to bili najbitnije. Otvorio je prostor da Hrvatska nakon pobijede u Domovinskom ratu krene putem obnove, jačanje demokracije, međunarodne afirmacije.

Dakle, djelo dr. Tuđmana je veliko, oslanjamo se njega i kako njegovu doktrinu primijeniti i danas”, istaknuo je Jandroković.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!