IZNENADNI ODLAZAK: Preminuo istaknuti novinar Mislav Bago

Iznenada nas je napustio višestruko nagrađivani novinar, reporter, urednik i politički komentator Mislav Bago koji za sobom ostavlja veliku prazninu, objavila je Nova TV.

Mislav Bago, višestruko nagrađivani novinar, reporter i politički komentator, rođen je 1973.

Od 1994. novinar-istraživač na HRT-u u redakciji TV Parlamenta, potom autor priloga za redakcije Informativnoga i Religijskoga programa.

Pratio stranački život, Vladu RH i Hrvatski sabor. Sudjelovao u svim projektima praćenja izbora (od parlamentarnih do predsjedničkih) na HTV-u od 1995, autor izbornoga projekta lokalnih izbora (2001), urednik i voditelj emisije Otvoreno 2006–08. Od 2009. urednik i novinar na Novoj TV, gdje također sudjeluje u projektima praćenja izbora i političkoga života. 2009. postaje urednik i novinar na Novoj TV.

Dobitnik je niza nagrada za svoj rad. Nagradu Marija Jurić Zagorka HND-a dobio je 1998. za najbolju reportažu te 2003. i 2006. za najbolji intervju, nagradu Novinar godine 2006. za seriju intervjua s bivšim premijerima Ivom Sanaderom i Ivicom Račanom, javlja HRT.

”Mislav je ostavio neizbrisiv trag na hrvatsko novinarstvo, ali i na našu redakciju. Bio je omiljen kolega i urednik, uvijek spreman pomoći. Od Mislava smo svi puno učili i divili se njegovoj strasti prema poslu, uvijek s nekom novom idejom, uvijek korak dalje. Njegov prerani odlazak veliki je gubitak za sve nas”, izjavila je direktorica Informativnog programa Nove TV Ksenija Kardum.

Mislav Bago preminuo je u 49. godini života. Nema zasad službenih informacija o njegovoj smrti, a pronađen je mrtav u četvrtak ujutro u Martićevoj ulici u Zagrebu.