IZBORNA REFORMA: Nismo prekrajali – ostajemo na 10 izbornih jedinica sa po 14 zastupnika

Ni premijer Andrej Plenković nakon sjednice Predsjedništva nije htio otkriti detalje porezne reforme, čuva ih do srijede kada je predviđeno predstavljanje.

Izvor: Media servis

Otklonio je, kako on kaže, pogrešne teze koje se provlače u eteru vezane uz lokalne samouprave i ukidanje prireza te ponovio koja je poanta toga:

”Mi smo im delegirali ovlast da ukoliko smatraju da im se ukupan volumen prihoda toliko povećao da oni sami procjene hoće li imati manju stopu poreza na dohodak pa na taj način ostaviti više novaca direktno u džepovima građana za njihove plaće ili će imati veću. To je cijela poanta, dakle nikakvih oduzimanja i otimanja”.

Plenković je rekao i kako će ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica prezentirati i prijedlog izmjena Zakona o izbornim jedinicama.

“Ostajemo na razini 10 izbornih jedinica koje će birati po 14 zastupnika i gdje će odstupanja biti unutar +/- 2,5 do 3% i na taj mislim da će izbori proći u najboljem demokratskom redu”, rekao je Plenković.

Nisu prekrajali izborne jedinice, tvrdi. “Došlo je do modifikacija koje ćemo predstaviti sutra. Vjerujem da će Sabor usvojiti Zakon na vrijeme. Mi mijenjamo ono što moramo mijenjati.” Glasača će i dalje biti 360 i nešto tisuća, dodao je.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!