IZBAČEN SA SJEDNICE: Zekanović pokušao reći da HDZ više nema većinu – Jandroković ga izbacio

Zastupnik Hrvoje Zekanović izbačen je sa sjednice Sabora nakon što je, kako tvrdi, kao član Mandatno-imunitetnog povjerenstva htio govoriti o podnošenju zahtjeva za skidanje imuniteta za zastupnike Vinka Grgića (SDP) i Dražena Barišića (HDZ) koje se povezuje s Uskokovim posljednjim uhićenjima vezanima uz afere u Janafu.

Izvor: Media servis

U izlaganju ga je, tvrdi, spriječio predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

“S obzirom da se radi o zastupniku, a znamo da HDZ ima 76 ruku, a jedan je vladajuće većine, mislim da je situacija jako gusta. Kako je reagirao gospodin Jandroković danas, govori o velikoj zabrinutosti. Usudio bih se reći da od danas HDZ više nema većinu. Sada kada krene postupak, gospodin Barišić bi mogao, ako je nešto skrivio, lako mogao završiti tamo gdje mu je mjesto”, smatra Zekanović.

Mandatno-imunitetno povjerenstvo sastaje se popodne, a iako nije mogao komentirati detalje samog zahtjeva za skidanje imuniteta, Zekanović je poručio: “Simptomatično je da se radi o sprezi i HDZ-a i SDP-a, što sam ja uvijek ukazivao. Druga stvar, Josipa Rimac nije izborni slučaj, ovakve afere se često vežu uz istu strukturu, a znate o kome se radi”, zaključuje Zekanović.

Komentiraj