MOSTOVAC TROSKOT: Plenković je nervozan zbog brojnih afera koje se događaju u Hrvatskoj

S ciljem reforme hrvatskog gospodarstva, MOST predlaže ukidanje obaveznih članarina za Hrvatsku gospodarsku komoru i Hrvatsku obrtničku komoru.

Izvor: Media servis

Zastupnik Zvonimir Troskot:

„I da se ukine Hrvatska gospodarska komora, što predlažemo, ne bi se ništa dogodilo. Hrvatsko gospodarstvo bi i dalje nastavilo funkcionirati. Što se tiče Hrvatske obrtničke komore također smo za ukidanje obaveznih članarina, a razlog tome je što prema komunikaciji malih ugostitelja HOK ne predstavlja njihove interese i ne komunicira, nije dobar komunikator njihovih interesa prema Vladi, a najbolje to pokazuje nedavnih štrajk malih ugostitelja na Kvarneru i u Istri.”

Osvrnuo se i na uhićenja šefa JANAF-a Dragana Kovačevića i još desetak osoba, a među osumnjičenima su navodno i dva saborska zastupnika, HDZ-ov Dražen Barišić i SDP-ov Vinko Grgić.

„Vidjeli smo da je čak i gradonačelnik Velike Gorice u priči. To je samo jedna u nizu afera koje se događaju u Hrvatskoj. Smatramo da je to jedan od razloga što je premijer Plenković jučer pokazao nervozu. S obzirom da u pitanjima koje smo mu postavljali ukazali smo na vidljivu i nevidljivu korupciju koja, nažalost, više nije u rukama gospodina Plenkovića i određeni procesi u državi više nisu u rukama Vlade.”

O jučerašnjom posjetu člana Predjsedništva BiH Milorada Dodika Zagrebu kaže:„Mi smatramo da je prijeko potrebno voditi kontinuiranu politiku prema Bosni i Hercegovini i da trebamo zaštiti naš hrvatski narod u BiH te raditi da on bude jednakopravan i konstituiran. U tom smislu, smatramo da je prijeko potrebno stalno voditi dijaloge s Dodikom i Izetbegovićem jer njegove nedavne izjave su pokazivale da politika BiH bi htjela nastaviti nadglasavanje Hrvata u BiH.”

Komentiraj