IZ ZAGREBAČKE ŽUPANIJE: 300.000 kuna gradovima i općinama za mikročipiranje pasa

Zagrebačka županija uputila je javni poziv gradovima i općinama na svom području vrijedan 300.000 kuna u svrhu provedbe Programa kontrole populacije napuštenih pasa.

Navedena sredstva namijenjena su označavanju pasa mikročipom, a javni poziv za ovu namjenu otvoren je do 3. srpnja 2019. godine. Cilj je da svaki pas bude mikročipiran što bi trebalo dovesti do smanjenja populacije napuštenih pasa.

Priopćenje Zagrebačke županije prenosimo u cijelosti:

Zagrebačka županija uputila je javni poziv gradovima i općinama na svom području vrijedan 300.000 kuna u svrhu provedbe Programa kontrole populacije napuštenih pasa. Navedena sredstva namijenjena su označavanju pasa mikročipom, a javni poziv za ovu namjenu otvoren je do 3. srpnja 2019. godine. Cilj ove mjere je da svaki pas bude mikročipiran što će u konačnici dovesti do smanjenja populacije napuštenih pasa.

Na spomenuti javni poziv mogu se javiti gradovi i općine s područja Zagrebačke županije jer upravo oni osiguravanju nadzor provedbe obveznog mikročipiranja pasa određenog propisom o veterinarstvu kod posjednika pasa čiji psi nisu upisani u Upisnik kućnih ljubimaca. Maksimalni iznos potpore koji grad ili općina može ostvariti temeljem ovog javnog poziva je 50.000 kuna.

Prijava na javni poziv vrši se elektronski, putem sustava ePrijave koji je dostupan na poveznici www.eprijave.hr na način da se ispuni odgovarajući obrazac i učita propisana dokumentacija (skenirani dokumenti/formati pdf i jpg) u sustav za prijavu projekata.

Nakon završetka ePrijave potrebno je ispisati prijavni obrazac, potpisati ga i ovjeriti te poslati u roku od 7 dana od dana ispunjavanja ePrijave, (bez već priložene propisane dokumentacije), preporučenom poštom na adresu: Zagrebačka županija, Upravni odjel za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo, Ulica grada Vukovara 72/V, 10000 Zagreb.

Tekst javnog poziva i upute za prijavitelje nalaze se na web stranici Zagrebačke županije www.zagrebacka-zupanija.hr, pod rubrikom Natječaji. Više informacija može se dobiti na broj telefona 01/6009-426.