IZ UREDA PREDSJEDNICE: Vladimir Šeks više ne stanuje na Pantovčaku – razriješen je dužnosti

vladimir šeks

Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović razriješila je u srijedu dužnosti posebnog savjetnika za ustavno-pravna pitanja Vladimira Šeksa.

‘Na temelju odredbe članka 106. Ustava Republike Hrvatske („Narodne novine“, broj 56/90, 135/97, 113/00, 28/01, 76/10 i 5/14 – Odluka Ustavnog suda Republike Hrvatske) i članka 6. Odluke o Uredu predsjednice Republike Hrvatske („Narodne novine“, broj 20/15), predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović donijela je Odluku o razrješenju Vladimira Šeksa dužnosti posebnog savjetnika Predsjednice Republike Hrvatske za ustavno-pravna pitanja’, priopćeno je iz Ureda predsjednice.
Šeks je posebnim savjetnikom imenovan krajem travnja prošle godine.

Razlog ovom potezu mogao biti u svezi s odlukom  Komisije za pomilovanja kojom je Vanji Goldbergeru, nekadašnjem Šeksovom savjetniku, oprosti osam mjeseci.

Goldberger je, podsjećamo, uhićen 2012. zbog zloporabe opojnih droga i posjedovanja oružja.

Vanja Goldberger, nekad službenik u Saboru i savjetnik u Šeksovom uredu, osuđen je zbog držanja oružja. Policija je kod njega pronašla nešto kokaina, pola kilograma marihuane i oko dva kilograma “speeda”. Goldberg je kao savjetnik kod Šeksa radio u sazivu od 2003. do 2007. godine. U zatvoru je proveo godinu dana od dosuđene tri i pol.

Grabar-Kitarović pomilovala je Goldbergera, koji je izdržavao kaznu zatvora u trajanju dvije i pol godine na način da ju je zamijenila uvjetnom osudom. Kazna se neće izvršiti ako Goldberger u iduće tri godine ne počini novo kazneno djelo. Sznaje se kako je Šeks razriješen na njegov zahtjev. (p. m.)